-

Godmorgon eller kanske godag :)
Jag skulle vilja säga Godmorgon fast klockan är halv fem och jag har varit vaken flera timmar. Men jag har fortfarande inte fått på mig några kläder. Jag har legat i sängen och bytt plats till soffan och sätt gossip girl hela dagen. Fast jag kom mig ut i skogen en liten stund där vid kvart i två eller om den var kvart i tre. Mamma skulle nämligen bort och alla andra var borta så jag var tvungen ut med notus. Men det var faktiskt skönt, annars kommer jag väl mig inte ut senare då vi ska till mormor och ha "fest". Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem så jag kan duscha. Vågar nämligen inte duscha i källaren om jag är ensam hemma. Jag är rätt feg av mig.
Men kvällen kommer nog bli rolig men skulle ändå hellre viljat umgås med mina gamla vänner. Menmen, det finns inte mycket att göra. Jag hoppas vännerna får de roligt tillsammans :)


- Inte så rolig video men x)

- Felle <3

Jäklar vilken slappar dag de här har varit. De började redan igår kväll då jag och felle åkte ut till våran stuga. Vi la oss då och började se gossip girl och käkade popcorn och glass. Sen drack vi en massa chokladmjölk (<3) och dricka. Idag gjorde vi likadant. Men vi motionerade lite också. Jag motionerade två gånger och felle bara en gång denn sömntutan. Sen har, hör och häpna, felle lärt notus en bra grej. Nämligen att komma till en med leksaken. Han är dock inte helt fullärd med de men jag ska absolut träna vidare på de. :)
Igår innan vi åkte till stugan fick jag skjuts till felle då hon hade träning. Efter att jag kom dit cyklade vi till Sibylla (?) och handlade lite middag och cyklade sedan vidare mot danslokalen för att äta upp den. Efter vi ätit dansade felle lite och sen lärde hon mig nästa två fulla danser. Nu har jag glömt bort dom men. Efter träningen stannde Ludvig kvar och dom tränade lite på deras dans. Ska bli riktigt roligt och se hela dansen när dom är klar. :D
Efter deras träning cyklade vi hem och fick skjuts till stugan av Sussie, felles mamma. Efter de slappade vi och tjockade oss. Väldigt skönt att komma iväg från samhället och alla människor och bara vara i skogen och kunna vara sig själv fullt ut och kunna prata om allt. Tack för igår och idag! <3

Nu ska jag fortsätta se gossip girl och slappa!

-


- Bon Iver - Skinny Love

- Just exakt nu är livet perfekt!

Just hemkommen från en nästan två timmars promenad. Det var riktigt skönt. Förstår inte varför jag aldrig går såna långa promenader. För det är så himmelens skönt, hela kroppen känns så lätt och träningsvärken som jag hade innan jag gick ut känner jag inte av längre. Någon som vill med ut imorgon? :D

Och jag känner att huvuet inte är lika tjockt på tankar längre. Kanske var de för pratet med Linnea eller promenaden. Lätt är de iaf. Allt känns så skönt just nu. Livet är helt perfekt exakt just nu!


- två bilder ifrån igår


-

Notus har varit så mysig inatt. Började med igår när jag la mig och såg film vid tolv-halv ett. Då la han sig bredvid mig och sov, han vägrade flytta på sig när jag rörde mig och skulle fixa med ljudet och när jag skulle krypa tillbaka under täcket. Sen någon gång inatt/imorse kom han och låg jätte tätt intill mig och när vi tillslut vaknade vid halv elva eller nått sånt var han jätte gosig. :]

När jag hade klätt mig så for vi ut. Vi gick och träffade en så sjukt söt valp. Skulle kunna kidnappa den om jag inte kände personen som ägde den då. När jag sedan for vidare upptäckte jag att klockan var kvart över 11 och skulle vara på byn halv tolv. Då blev jag lite stressad då jag var typ 1-2 kilometer hemifrån och segproppen till hund ville ju inte bara lunka på vid, läs bakom, cykeln. Men tillslut var vi hemma och påväg till byn mötte jag farmor och farfar. Efter vi varit och fikat/ätit frukost gick vi hem till oss och städade så nu är huset rent och fint:).


-Jag hittade ingen annan bild på dig.
De jag vill säga är att jag saknar dig. Jag saknar att ligga nere i källaren och trycka/trå popcorn och dricka cola. Poppa popcornen i fel olja, gå på promenader, vara i stugan och allt vad vi gjorde. Jag önskar vi inte bodde så långt ifrån varandra så man kunde åka till dig över en helg.
Jag hoppas vi ses snart igen! <3


- nej jag menar inte mina vänner

Just nu känner jag såhär:
öshueogn<sdbui<rnhio<ngirhgåsndvgjuå<fnhgå<jngfueån<fu
FYFANS JÄVLA HELVETES SKIT HELVETE! ALLT KAN VERKLIGEN DRA ÅT HELVETE!
Fråga inte ens vad de är, jag berättar om jag vill för de personer jag vill!



Jag kommer bryta ihop när som helst


- Jag mår så himla bra!

Min dag igår står redan nerskriven så jag orkar inte skriva de igen. Här kan ni läsa min och Linneas dag. :) Den var riktigt rolig!



Idag händer de inte så mycket. Ska till Felle efter middagen och vara där tills någon gång ikväll, ska ut med Notus också, hade tänkt gå upp på tallbacka och kasta en boll så han får springa. Ska bara lyckas få han att komma till mig med bollen också. Någon som har tips hur jag tränar inkallning när han har en sak i munnen också? Notus släpper leksaken när han ska komma in till mig, väldigt störande.

Nu ska jag lägga mig och se senaste One tree hill avsnittet. Adjöken! :D





- Det känns kanske som om allt är fel, att du själv är fel och inget kommer bli bra. Men jag lovar dig Bästa vän, du är Inte fel och saker och ting kommer bli bättre. Tro mig. Om du inte tror mig, tänk tillbaka på hur mitt liv var, hur dåligt jag mådde och se nu. Hur bra mitt liv faktiskt har blivit och hur otroligt bra jag mår nu jämfört med förut så kommer du se att allt blir bättre. Och du vet att jag finns för dig, jag ska göra allt vad jag kan för dig. För du förtjänar de. Du förtjänar de bästa av de bästa! Älskade, underbara, söta, fina Bästa vän. Jag älskar dig!

-

Dagen blir inte som jag först tänkt mig. Istället för att göra en massa tråkiga saker här hemma så ska jag  iväg till Linnea. Mycket roligare även fast hon väckte mig i morse. Tokat messade mig 07.58 och min gamla mobil vibbrerar länge när man får sms. Men de kanske var bra att vakna då, dagen blir mycket längre och man hinner göra mer saker. :D

Och på tal om ingenting så är jag grymt sugen på att tatuera mig. Har fortfarande inte gjort de men jag funderar starkt på att gå över till grannen och höra om han tatuerar någon under 18. Pappa tycker jag ska gå till en studio men jag vill inte vänta tills jag är 18 även om de inte är så länge kvar. Men jag har bestämt mig för att antingen tatuera mig eller pierca mig innan jag är 18. x)



-

Fick reda på för någon dag sedan att en gammal kompis pappa har gått bort. Verkligen inte roligt att höra sånt. Jag beklagar verkligen!

Snart ska jag slå på en film och somna. Imorgon väntas en dag med mycket göra.
Morgonen: Notus väcker mig och vill ut och ha mat.
Lunchtid: Magla och diska bort disken
"Mellanmålstid": Ut med Notus i skogen
Middag: Äta middag hos farmor och farfar
19.30 Möta upp Emma och simma och sedan fara till någon av oss och se film och prata.

Det kommer bli en bra måndag känner jag. :)
Godnatt!


- Skicka era nummer till mig?!

Mamma har tagit med vår enda ericsson laddare som funkar till min mobil och min mobil har dött. Därför har jag fått lov att ta min gamla telefon. Så ni som har bytt nummer messa mig gärna så jag kan få tag i er. :)


-

När jag kom till mormor tidigare idag fick jag mig en chock. Bamse ligger inte på bron. Men så kom jag på mig själv att han inte finns mer. Det var flera månader sedan mormor och morfar tog bort bamse men ändå känns det konstigt att han inte ligger där på deras bro. Kanske det är för att jag aldrig fick ta förväl av han. Kanske för att det är en vana att han brukar ligga där, han har ju legat där i 12 år men så helt plötsligt ligger han inte där. De är jobbigt de där med att djur går bort. Inte bara sorgen utan man måste ställa om sig att djuret inte ligger där de brukar ligga.


I alla fall, ska snart ta och sova. Linnea ville inte vara social på msn så har inte mycket att göra här vid datorn. x)
Imorgon åker mamma till stockholm mitt på dagen. Väldigt tråkigt tycker jag, hon kommer inte hem förrän på onsdagkväll. Tänkte ju umgås med henne nu när jag ska vara hemma en hel vecka men då drar hon bort, så typiskt. Och på torsdag åker jag till Felle och kommer inte hem förrän fredag eller lördag. Menmen, de kommer ju fler lov och lediga dagar. :)


GodNatt!



-

Jag kan inte komma in på din blogg Mullz så jag svarar här:
Ja, lammkött är gott. Det är jätte många som inte tycker om lamm därför att folk kan tycka de smaka ull. Men jag tycker iaf att lammkött är gott:)


Delat upp köttet, skurit de i grytbitar, varit på en promenad, förberätt middagen och busat med Notus. Allt detta har jag hunnit sedan jag skrev sist. har hunnit sitta vid datorn lite också. Tycker de var mycket på de här få timmarna. Eller så kanske de är jag som brukar ha lite att göra annars. Men det finns inte mycket att göra i Bureå. Nu skriver jag bara sånt som är ointressant att veta så jag säger Adjöken!

-

Just kommit hem. Har varit och hämtat lite lammkött hos Stefans jobbar kompis. Innan vi for dit hade vi hönsjakt också. Det var inte så lätt men tillslut fick vi tag i dom. Stefan var helt sär när vi först kom till mormor, då stod han och viftade med armarna så vi skulle komma dit. Efter de när vi var påväg till hans jobbarkompis ringde han flera gånger till mamma och sa "Bil 1 Kom!" och så har han hållt hela tiden.
Idag händer det inte så mycket vad jag vet, vi ska till stugan och fixa iordning för vintern där. Snön har ju kommit överallt nu förutom i Bureå såklart. Men snart kom den väl hit också. Annars har jag inte planerat så mycket idag. Får se vad som händer. :)

Nu ska jag ta och hjälpa till med köttet och hoppas att vi äter lamm till middag. Mums säger jag bara då! :D
Ha en bra dag!


- lite små kaos just nu, men snart går det över

Klockan är bara just över 22 och jag gäspar redan. Känns som om det blir en tidigkväll ikväll eller somna i soffan just efter idol. Undra vem som åker ut idag? Känns som om det är rabih som får gå men man vet aldrig. Tycker inte han var så bra ikväll. Några som jag tyckte var bra var: Tove, Nicklas, Calle, Mariette. Sen minns jag inte dom andra. Känner att jag inte minns vad dom andra ens heter. x)

Tidigare idag när jag var på byn och handlade och hade just betalat såg jag Han. Jag kände bara hur illamående jag blev och hur skammen började stiga. Tankarna kom igång och de första var allt var mitt eget fel. Jag var max 1 meter ifrån han. En person emellan oss hade vi. Han kunde komma fram hur lätt som helst och pratat med mig och då skulle jag bara blivit ännu mer äcklig än vad jag redan är.
Att en enda person kan förstöra så mycket, att en endast person han få en att känna rädsla där man växt upp och alltid känt sig trygga. Man är alltid på sin vakt, är han här i närheten? var de där han? är de han där framme, jag måste svänga in här för att slippa han även om de blir en kilometer längre hem. Fan jag kan inte svänga in någonstans jag måste gå förbi han och vara inte ens en meter ifrån han, kunna nudda han. Vad kommer notus göra? Vilja hälsa? Snälla gå bara här bredvid mig notus. På med luvan och in i jackan, han får inte se att det är jag. Han får inte se mig, han får inte hälsa, då bryts allt ner som jag byggt upp sedan sist. Hela min värld rasar.


JUST NU SKULLE JAG KUNNA GÖRA ALLT FÖR ATT SLIPPA ALLA DESSA TANKAR OCH MINNEN SOM BARA SVIDER OCH TAR ONT!




Varför flyr du ifrån mig när jag mår dåligt och behöver dig som mest?Du säger ju att du finns för migmen direkt när jag blir nere försvinner du, slutar messa.Förlåt för att jag mår dåligmen jag kan inte hjälpa att vissa dagar är tyngre än andra. Speciellt när jag justkommit hem och är 20-30 meter ifrån han som gjort mig illa. Jag kan faktiskt intehjälpa de.
Snälla, sluta fly från mig hela tiden..

- Är älgjakten igång än?

Jag har hunnit vara vaken i någon timme redan. Blev nämligen väckt av en helt underbar låt, secondhand serenade - fall for you, men det uppskattades faktiskt inte för jag upptäckte att det var min väckare som sjöng, då blev låten helt plötsligt inte lika underbar. Jag glömde stänga av den igår kväll och nu imorse kunde jag inte somna om. Så har varit vaken sen 07.40 på en ledig dag och dagen kommer bestå av läxa. Nej, jag skulle helt klart fått slippa den där förbaskade låten sådär tidigt på morgonen. Jag får ta igen den förlorade sovmorgonen imorgon. Då finns de ingen väckare som kommer väcka mig iaf.

Jag ska snart ut med Notus på en promenad. Sitter och funderar vart vi ska gå, har varit och gått på alla vägar 2 miljoner gånger redan så man är något less på alla vägar här. Blir antagligen den vanliga vägen, Industrian, "Huvudvägen" i bureå, skärvägen och sen svänga in mot huset. TRÅÅÅKIG! Undra om Notus också är less på vägarna här i bureå. De måste han vara, fast kanske han ser något roligt varje gång vi går dessa vägar så dom inte blir tråkiga. I så fall skulle jag vilja vara en hund.

Är det någon som vet om älgjakten fortfarande är igång? Så man kanske vågar sig ut i skogen.

Ha en bra dag!


- Nemo, min mosters hund, och Notus 2007 :)

-

Jag har inte mycket att skriva. Kan nämna att jag är hemma i bure nu. Vi är ju som sagt lediga imorgon så åkte hem en dag tidigare. Slutade 11.10 men smet iväg lite tidigare så jag och Linnéa hann med 11.08 bussen. Så jag hann med 12.00 bussen till Bure. Hann även svänga förbi Hemmakvälll och lämna igen en film, stå med linnéa och babbla vid hennes hållplats och köpa en macka på Subway. Efter att jag kommit hem har det inte hänt någonting nästa. Inget som är värt att nämna iaf. Iofs är inte mycket här värt att nämna men.

Grattis Lovisa!
Grattis Linnea&Myra!

 


-

Det har snöat inatt, inte mycket ligger inte ens över hela marken men några få fläckar här och där ser jag på marken utanför lägenheten. Jag hoppas det kommer ännu mer snart! :D

Idag kommer detta hända:
* En promenad
* Diska och fixa i lägenheten
* Göra läxa, har lite jag måste göra från den veckan jag var borta + att jag har ett prov på onsdag
* Kolla tvättid och hoppas på att det finns någon idag



Grattis till min morbror Stefan! :)


-

Suck!
Jag har äntligen fått igång mitt internet. Har försökt starta om de flera gånger idag men det har inte funkat, jag har till och med startat om datorn tre gånger. Jag startar om/stänger sällan av min datorn. Så helst plötsligt funkar de när jag tänkte läsa en grej för mamma. Men då vill jag inte ha datorn utan bestämt mig för att åka in till stan och hyra film. Haha.
Vad har jag gjort idag då om jag inte suttit vid datorn?
Jag har varit ute och gått, UTAN hund! Det har nog aldrig hänt sen Notus kom in i mitt liv. Det var riktigt skönt och jag bestämde mig när jag gick där att jag ska ut och promenera varje dag för det är inte så farligt. Bara man har musik i öronen så har man helt plötsligt gått 2 kilometer. Okej, det är kanske inte så mycket men ändå.
Ikväll ska jag bara slappa framför en film, så ska åka in till stan om en stund och hyra. Vet inte riktigt vad det blir, har ingen speciell jag vill se. Får se vad jag hittar helt enkelt.

Ha en bra kväll!
Redigerade några bilder igår kväll, här kommer nån enstaka :)

- Snurr på skolan tidigare i veckan


- Jag och Felle 2007


-

Nu äntligen har jag gjort mig klar för dagen och skrivit en handlarlista. Nu ska jag bara orka gå iväg och handla, eller kanske cykla. Jag är inte så hurtig att jag går. Fast igår när jag skulle hem från skolan tänkte jag faktiskt gå hem, jag var jätte sugen på en promenad men jag ändrade mig, jag orkade inte. Haha. Jag är världens latmask. Men så fort jag får pengar ska jag åka och simma då kanske jag inte blir lika lat. Man får hoppas på det. På lovet ska jag försöka ta mig till Badhuset hemma och simma, där är det inte lika dyrt heller. Det suger att allt här i Umeå kostar så mycket. Man är vän i lilla Bureå att det kostar 60 spänn att gå på bio, bada för inte alls mycket och likaså att gymma. Men här kostar bion 90-110:-, simma kostar typ en hundring och att gymma kostar också 100:-. Och när man är en fattig student är det inte lätt. Och jag vill inte vara ute och gå själv när det är mörkt här då det har varit jätte mycket våltäckter och försök till våldtäkter, inte just här där jag bor men ändå. Det är läskigt!

Nu ska jag kroppa i img hörlurarna och bege mig till Coop Nära. Hoppas det inte är så kallt ute, det ser varmt ut för att solen är framme men så är säkert inte fallet.

Ha en bra dag!


- Trevlig ikväll!

Bowlingen: Jag vann inte men förlorade inte (tror jag). Ett stort plus! Det var jätte trveligt och mycket skratt. På bussen hem blev Erik lite orolig, han trodde inte vi skulle komma fram till vasaplan (stan). Det tog väldigt lång tid måste jag hålla med om och den körde konstiga vägar. Men vi kom fram och jag hade vääääldigt tur, min Umdedalenbuss stod på vasaplan och skulle strax gå så jag behövde inte stå ute och vänta och frysa. Ännu ett plus!
Idol: Jag missade Calle!!! Jäkla sega buss. Så istället blev det Camilla som jag fick se först och NEEEJ hon är inte bra! Ut med henne. Hon har fula kläder dessutom. BLÄÄ! Men Reza (?), shit vad bra hon är. Hon är någon som kan vinna idol tror jag.
Nu ska jag fortsätta se på idol och Mariette. =)


- DU, DU, DU, DU! Du ska förstöra hela tiden. När jag väl glömt allt så kommer du och påminner om skiten! Jag orkar inte längre..


- Bowling senare :D

Känner mig inte så mycket bättre idag än igår. Men jag tog mig till skolan idag och den har väl gott. Snart ska jag göra middag för att sedan åka och bowla tillsammans med några. Jag kommer nog förlora.
Efter bowlingen blir det hem till lägenheten och se Idol. Undra vem som åker ut ikväll. Jag hoppas att det är den där Camilla eller vad hon nu heter.

Ha en bra kväll! :)


- Angelica :)

-

Jag känner sån ilska inom mig ikväll, okej, jag har varit arg många gånger idag för den här förbannade spotifyn som fortfarande inte vill funka. Men den här ilskan är inte likadan, den andra ilskan är riktat mot något utanför min kropp. Den nya ilskan riktar sig till mig, enbart mig och ännu mer mig.

Jag känner ilska för allt jag gjort mot mig själv. Hur fan kan jag gjort såna saker?
Jag känner ilska för att jag inte kan prata öppet om det jag gjort mot mig själv. Att jag inte kan säga till folk som bryr sig om mig vad jag gjort.
Jag känner ilska för att jag skäms över mig själv, över det jag gjort.
Jag känner ilska för att jag är äcklig, för att jag inte kan få kort äckelkänslan.
Jag känner ilska för att jag fortfarande kan känna hans händer.
Jag känner ilska för att jag är så förbannat svag, jag kan inte ens gå vidare från de jag varit med om på egen hand.
Jag känner ilska för att jag aldrig duger åt mig själv.
Jag känner ilska för att jag inte kan se mig själv som fin.
Jag känner ilska för jag känner mig så dålig. Dålig på allting. Finns inte en pinal jag är bra på.



Ni som läser detta ska inte känna att jag tycker något sånt här om er, det gör jag verkligen inte, det är enbart riktat mot mig själv!

- Ointressant vetande

Jag fasar till att logga in på distanskursen och börja göra det vi ska göra. Känner att jag inte orkar men kursen behöver jag verkligen om jag vill bli Journalist. Den tar upp så mycket jag vet att jag kommer ha nytta av senare i livet. Men att ha en kurs på distans är så mycket svårare än vad jag trott. Jag tänkte läsa universitetet på distans men jag har börjat ångra mig, att bara ha en kurs i distans är jobbigt, hur ska det då gå och läsa på universitetet? Jag får klura på det där helt enkelt!

Ointressant vetande x)

- skit spotify!

JÄVLA SPOTIFY!
Helvete vad less jag bli, spotify har inte funkat för mig sedan igår vid den här tiden. För alla andra har den funkat idag men inte för mig. Vad fan är det för fel egentligen? Jag loggar ut och in som den där förbannade saken säger att jag ska göra men ändå funkar det inte. Jag har startat om internet, startat om datorn. JAG HAR FÖR FAN GJORT ALLT MEN ÄNDÅ VÄGRAR HELVETET FUNGERA!

Inte nog med att spotify inte fungerade imorse när jag kom till skolan så skulle vi hinna sortera in typ 200-300 teckensnitt i olika "familjer" PÅ EN LEKTION! Hur fan tänkte hon att vi skulle hinna. Det är omöjligt!
Jag längtar så jäkla mycket till lovet då jag får slippa den här skiten. Jag har sån lust att hoppa av skolan men jag vet att det skulle bara göra allt värre. Jag klarar inte av att bara gå hemma på dagarna.
Nej, jag måste börja gå till en psykolog nu, jag har sagt det flera gånger att jag ska ringa och boka tid men har aldrig gjort det. Men nu måste jag innan det bli värre, annars faller jag tillbaka till förr.

Igår var jag så duktig så jag lyckades få kokandes varmt vatten på mig också. Jag skulle hälla bort vattnet från mackaronerna sprutade vattnet överallt. Det mesta hamnade väl på mitt ben och på golvet. Inte det skönaste jag varit med om.


- Angelica och Linnéa snurrar utanför skolan :)

-

Åh vad jag vill pierca tungan. Jag funderar mer och mer på att göra det men jag är så himla feg! Egentligen finns det inget att vara rädd för, lite smärta har ju ingen dött av, dessutom har jag läst en massa och tydligen så gör det inte så ont. Det är mer efteråt det gör ont. Jag får ta med mig någon som kan hålla mig i handen. x)

Ska börja göra någon middag nu, vet inte riktigt vad det blir. Har inte så mycket att välja på, frysen har börjat eka men något ska jag väl finna där. Annars har jag alltid nudlar. Mums!

Adjöken!

- Tack Linneéorna :)

Idag hände det något som inte så ofta händer mig. Eller det har aldrig hänt mig faktiskt. Det som hände var att brannlarmet gick i en Affär. Det har jag aldrig varit med om, inte vad jag kan minnas iaf. x)
Tycker det var lite roligt att brannlarmet gick och både Åhlens och Hemköp stängde, dom ligger i samma hus just bredvid varandra i Umeå. När det från början började "pipa" gick kunderna runt, kollade sig omkring och lite så men det kändes som om dom inte brydde sig så mycket. Men när killen ropade ut att alla skulle gå ut blev det lite mer fart. Ingen panik som tur var. Jag lämnade min korg och gick ut och sen vidare till en annan mataffär. Inte orkade jag stå där tills vi fick gå in igen. De ska ju undersäkas och allt. På väg till andra mataffären kom brannbilarna, TRE stycken. Så ovärt. Jag tror inte det brann precis då vi inte kände någon röklukt. Men jag kan också ha fel i det.
Menmen, det här var ju också en upplevelse.

Annars vad har hänt idag?
Hm. Just ja, leken på skolan började idag, jag är inte med men de flesta av mina kompisar är med. Leken går ut på att man får en person på en lapp, kan vara vem som helst på skolan av ettorna och tvåorna. Sen ska man "döda" personen. Men "dödar" den genom att antingen en kram, en frukt eller sked rör vid arslet eller halsen eller så ska man typ skicka ett glittrit brev. Det är ganska roligt att se på när alla är livrädda för att gå utanför klassrummet, man är fri i klassrummet och matsalen. När folk, eller ja, en person, hoppas över både stolar och bord för att få tag i sin person som han ska döda. Alla är på sin vakt och försöker lista ut vem det är man både ska döda och vem det är som ska döda just en själv.

På Historian hittade jag och Linnéa ett nytt ställe att sitta på. Det är inte någon som stör och man kan prata om typ vad som helst utan att någon kommer mitt i. Väldigt skönt!
Tack ännu en gång Linnéa för att du finns och det är så lätt och skönt att prata med dig.

Ikväll ska jag inte göra mycket, ska nog snart hoppa i pyjamasen och bara se teve eller nörda datorn. :)


- Och jag måste bara tacka dig Linnea. Du har verkligen varit ett stort stöd den senaste tiden. Bara att vi varit med varandra har du lättat mycket från mina axlar och fått mig att glömma alla problem några timmar och verkligen fått mig att må bra. Du betyder mycket för mig. Och jag hoppas att vi kommer vara vänner många år till. :)

- en liten shettis i framtiden?!

Klockan är redan halv fem. Vart tusan har dagen tagit vägen. Jag vaknade ju nyss? Hm, läskigt när det blir så här. När man inte riktigt vet vart tiden försvinner. Vid ett for jag ju till Linnea, vi for ut och körde Lukas och Myra. Sen vid tre (?) cyklade jag hem. Men tiden efter jag kom hem har jag inte gjort mycket men ändå har tiden försvunnit. Nej men nu lämnar vi de ämnet. Tiden är inte så intressant inte så mycket annat jag skriver här heller men. xD

Det var trevligt och mysigt på körturen idag. Jag körde för typ för första gången själv. Men ändå så hände det inte så mycket, jag lyckades bara köra in i en postlåda men den fick ingen skada vad jag hann lägga märke till, Lukas är ju sååå snabb så man hinner ju inte titta efter riktigt. Han är så söt den där lilla hästen. Och han har blivit så lugn och snäll, äkta barnponnyn :)
Jag skulle lätt kunna ha en lite shettis, bara fara ut och köra någonstans, det går inte fort och det är väldigt mysigt. När dom travar kan man nästan gå ikapp dom, de är alldeles lagomt för mig. I framtiden då jag bor i hus ska jag nog skaffa mig en lite mini häst. :)

Nu orkar jag inte skriva mer, ska vara social med Linnea på msn om hon kommer tillbaka snart.
Tack för en trevlig tur Linnea, de gjorde mig på gott humör :)

- Har jag blivit utsatt för sexuella övergrepp?


Jag har många gånger tvivlat på om man kan säga att jag bara blivit utsatt för sexuella övergrepp. Jag har ju inte blivit våldtagen, fotograferad naken eller så. "En man har ju bara tagit mig på brösten.. i fyra år.. De kan man ju inte räkna som övergrepp". Även om min psykolog sa att jag blivit sexuellt utnyttjad, jag har själv sagt att jag blivit utsatt för övergrepp. Men jag tvivlar ändå. Men att någon tar en på brösten eller någon annanstans räknas som sexuella övergrepp. Jag läste lite om de på en sida jag hittade och reaktioner hos den som blivit utsatt. Där stod det att "offret", jag vill inte kalla mig själv för ett offer egentligen, kan bli paralyserat, att man fryser till. Det går som inte att göra någonting under tiden som övergreppet pågår. Det var just de som hände mig, jag frös till. Folk frågar mig alltid när jag berättar vad jag varit med om: "Sa du aldrig ifrån?" Nej det gjorde jag inte. För det första kunde jag inte göra något under tiden då jag "frös". För det andra vågade jag inte. Jag var livrädd för han som gjorde allt. Jag har alltid känt skuld till de som hände, just därför att jag aldrig sa ifrån. Och när människor frågar om jag sa ifrån känner jag ännu mer skuld, att det var mitt eget fel, "jag sa ju aldrig ifrån". Men ibland, vissa dagar, vet jag att det inte var mitt fel. Allt låg på han, han är vuxen och borde veta vad man får och inte får göra. Jag vara bara ett barn när allt började, jag var bara 11 år. Senare blev jag lite äldre, kanske förstod bättre, men det var ändå han ansvaret låg hos. Det var han som skulle ha slutat, aldrig ha börjat.
När övergreppen pågick och även en lång tid efter var jag deprimerad, är idag också ibland, jag hade svårt att sova, när det var som sämst sov jag 3 timmar per natt ungefär. Jag hade ofta mardrömmar, ångest, oro, självmordstankar, dålig självbild, jag kände mig äcklig, smutsig och vidrig, jag hade minnesluckor, åt även dåligt i perioder och förträngde de som hände. Jag har än idag svårt att minnas saker från de fyra åren som han utsatte mig för övergrepp.
Jag har aldrig anmält mannen som gjorde det här på mig. Jag har länge tänkt göra de, i början av året var jag nära många gånger men jag gjorde det aldrig. Jag vågade inte, var rädd för att polisen inte skulle tro mig. Jag var rädd för att dom inte skulle dömma mannen. Men jag ångrar mig att jag inte anmält han, nu känns det försent. Det har gått två år sedan sista gången han tog på mig. De är nog inte försent egentligen men det känns fel att anmäla. Jag kommer ångra mig resten av mitt liv om jag inte ångrar mig och anmäler han senare i livet då det gått fler år. Jag vet inte.
Jag ber er som har blivit utsatt för övergrepp eller blir utsatt för övergrepp, om någon läser min blogg som har blivit utsatt, anmäl! Jag har hört från en annan att det är som ett avslut på allt som hänt. Att man kan gå vidare efter att allt är klart och mannen förhoppningsvis har dömts. Jag känner att det låter helt sjukt att jag själv inte anmäler när jag ber er som blivit utsatta anmäla men så får det väl vara. Jag kan inte anmäla just nu men jag tror på er, tror att ni kan anmäla. Eller ni som känner någon som blivit utsatt för övergrepp, hjälp den att anmäla, prata med personen. Visa personen att ni finns där för den, att ni ställer upp i vått och tort. Krama om personen när ni tror att den behöver en kram. För en kram betyder mycket i det allra mörkaste. En kram är så mycket, den är som ett ljus i mörkret och ger en styrka.


- I fyra år blev jag utsatt för sexuella övergrepp, jag var 11 år när allt började och sista gången Han gjorde något var jag 15 år. Det är två år sedan men jag har inte kommit över det som hänt. Jag tror det är många som tror att jag gått vidare men det är svårt att gå vidare efter något som pågått i så många år, som var ens vardag i flera år och något som satt så djupa spår i en. Det är svårt, så fruktansvärt jävla svårt!


-

Godkväll.
Har inte mycket att säga. Sjuk, varit på vårdcetralen. Dom konstanterade att jag har vätska bakom trumhinnan. Så nu har jag fått någon konstig nässpray som jag ska använda morgon och kväll som tydligen ska minska svulnaden(?). Doktorn var mysko, dryg som fan och väldigt försiktig. Jag och pappa trodde först han var ful för han höll på ramla över stolen fast sen trodde vi han hade tagit lugnande. Kändes mer som om han tagit lugnande och skulle inte förvåna mig heller. Träffade Pia och hennes lilla familj i väntrummet där också, trevligttrevligt.
Snart idol, ska nog poppa lite popcorn och krypa ner i soffan och sen slumra till där också. Det är så hiskeligt skönt att somna i soffan. Fast det är jobbigt att vakna sen och gå upp för den jätte långa trappen sen, den känns som om den är en mil lång när man är sådär trött att man knappt kan hålla ögonen öppna.
I helgen blir det inte att göra så mycket, jag är ju sjuk så jag får typ inte göra någonting för mamma och pappa. Jag hoppas jag får fara iväg till någon kompis imorgon på dan då alla är borta. Men vi får se. :)


- notus i sommar i bussen på väg till umeå för att träffa Jossa dagen efter! :D


- sjuk :(

Jag var på skolan idag, gick väl sisådär. När jag kom till lägenheten steg min feber så jag åkte hem. Blir ingen skola imorgon. Det suger för vi ha prov och en massa lektioner som jag måste vara med på men man kan inte göra så mycket. Hoppas att jag blir frisk snart i alla fall så man kan umgås med kompis i helgen. Annars blir det trist. Fast iofs så är det "tjejkväll" på lördag, kanske fredag också, jag vet inte, så det kanske inte blir så tråkigt, ska bara hålla sams med syster.
 
Imorgon ska jag på vårdcetralen, måste kolla mina öron, jag hade jätte ont i dom när jag skulle sova igår och idag har jag haft ont i dom så jag och pappa ska dit. Hoppas det inte är någon öroninflamation, jag har haft öroninflamation så mycket i mitt liv. Den värsta gången var nog när mamma spolade mina ögon när jag hade det, hon trodde de bara var vax. Fy sjutton!


Det händer inte så mycket ikväll, ska starta sims nu och sen går jag väl ner och ser teve. Tänkte se den här nya serien som går på torsdagar, har bara gått ett avsnitt ännu och det missade jag ju såklart men ikväll ska jag se programet. Det heter typ inlåst eller något sånt och går på femman kanske klockan 21.00. De är vad jag tror, lite inte på mig.

Hoppas ni får vara friska iaf :)

- Leon :)

Här kommer lite bilder på lillkusin Leon. Det är bilder från när jag och mamma var och hälsade på han i Umeå. Nu är han flyttad till Skellefteå och mycket större. Han väger över 2 kilo nu, när jag och mamma var där vägde han1,8 om jag inte minns fel :)







-

Godmorgon!
Halsont inatt och idag. Har hela natten legat och sväljt. Jag sväljer en jäkla massa när jag har ont i halsen. Så nu har jag druckigt en kopp äckligt te. Ska snart ut på en promenad med Notus då ska jag gå förbi byn och köpa något gott te som jag kan dricka idag. Emmas äckliga te går knappt att dricka. Ska bara få i mig lite piller och en macka. Jag gruvar mig för mackan, hatar att äta när jag har ont i halsen. Men jag kan ju inte direkt sluta äta för de. Nej, jag ska inte klaga så mycket nu. Jag ska tänka posetivt nu. Kommer det hända något bra idag? .. Hm .. Nej, inget jag kommer på. Typiskt också. Ska plugga och städa mitt rum idag. Eller ja, försöka. Skulle ju städa mitt rum igår också men så blev det ju inte, kom bara in disk i mitt rum istället. Haha.


- bamseman<3

Sitter fortfarande vaken, klockan är snart tolv. Kanske är dax att gå in till mamma och sova, ja, jag sover inne hos mamma. Det är mysigt och det är tryggt. Mina ögon håller på att falla igen men känner mig ändå inte så trött. Hm, knasigt. Men men.

- Det känns fortfarande konstigt att komma hem till mormor och morfar. Man möts inte av en super glad schäfer, Bamse. Ingen vovve som kommer insmygandes i köket, tror att han är så liten och osynlig så inte mormor ska se han. Vill bli klappad och kliad eller bara lägga sig i hördet och vara i närheten av oss. Det är fortfarande overkligt att han är borta. Ibland hör man han skälla, se han i ögonvrån komma studsande mot en men när man kollar dit är ingen bamse där. Han har ju funnits där så länge, han SKA finnas där. Det är tomt hos mormor och morfar utan bamse. Vår egna Bamseman. Han finns verkligen inte mer, det går inte få in i huvudet. Fina älskade super Bamse. Jag saknar dig! <3


- ingen skola förrän på torsdag

Blir hemma imorgon också, jag kände att jag var tvungen till skolan fast jag inte orkar för jag hamnar så mycket efter. Men mamma sa att hon tyckte jag skulle vara hemma och åka med henne och någon annan till Umeå på torsdagmorgon så så blir det. Jag får lov att hålla ut i två dagar. Ska försöka ta mig till de där badhuset/solgrejset bakom min skola på torsdag, då kanske jag inte tänker så mycket och fördriver tiden någon timme.
Jag orkar inte skriva mer. Vi hörs och vi ses!


- min kropp är ur funktion

Jag har varit hemma från skolan idag, kommer vara det imorgon också. Ikväll ställde jag och mamma oss och bakade bullar. Efter körde vi till byn för att inhandla lite grejor till Myrstackar/arraxbollar så såna har jag också gjort. Jag vet inte om jag kanske ska baka någor mer ikväll, vi får se. Mamma och Emma ligger nere i källaren och ser någon film som verkade världelös. Men kanske går ner till dom snart om jag inte ställer mig och bakar något mer eller fastnar här.

Tidigare idag innan vi for på byn klagade jag på att jag frös så hemskt mycket, har gjort det hela dagen och helgen hela förra veckan. Enligt mamma är det för att min kropp är ur funktion. Det lät hemskt när hon sa att min kropp inte fungerar som den ska nu när jag mår dåligt. Men snart funkar den väl igen hoppas jag.

Nu blev visst mamma och emma klar, ska gå ner och se vad dom ska se på nu och ta med mig en bulle.


-

Jag mår åt helvete. Vet inte vart jag ska ta vägen, vill bara bort härifrån. vart som helst skulle vara bättre än här uppe. Jag önskar jag hade pengar då kunde jag åka till stockholm över en helg och hälsa på Anna. men nu har jag inte dom pengarna som behövs.

Och jag önskade att just Du kunde fråga hur det var med mig, fråga vad det är som är fel. När sist frågade du hur jag mådde? När sist frågade du vad som är fel? Jag minns inte, förlåt, men jag gör verkligen inte de.

jag vill inte tillbaka till umeå, vill inte till skolan imorgon, jag orkar inte. jag vill gömma mig under täcken, komma fram när jag själv vill och orkar. men jag kan inte göra så, jag måste vara stark!!


-



JAG BLIR SÅ FRUKTANSVÄRT JÄVLA LESS PÅ DIG!



-

Jag drog till Vican ikväll. där var Linnea och Lovisa också. Mycket trevligt att träffa dom. Vi får på Körslaget, vet inte riktigt vad jag ska säga om de, jag störde mig på en tjej i "turkosa" laget som var jätte kamera fixerad. Och den där gubben som fick Ola (?) att gråta. han var rätt söt. x)

Snart ska jag fixa till mitt lakan, vette tusan vad som hänt med de, ligger då inte rätt iaf. Sen ska jag ropa på notus och vi ska läsa och sova. Jag älskar nätterna/kvällarna då jag sover med han, min söta älskade vovve. Klia han lite på magen och bringan/bröstet som han älskar. :)


- Mitt allt <3

-

Idag händer det inte så mycket, hundcaféet med mamma snart, det är loppis där och Matilda E sitter där och säljer så ska svänga förbi där. Sen kanske jag tar en promenad med Notus, vi får se. Ikväll ska mamma och pappa ut och se björn rosenrstöm, jag är avis vill också se han, synd att man inte fyller 18 ett år tidigare. men men inte så mycket att göra åt. Vi får väl se om någon kompis kommer hit ikväll annars ska jag abra slappa nere framför teven.

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar.
Ha en bra dag!

Tack för igår Linnea och Matilda :)


RSS 2.0